joi, 23 februarie 2012

Rugati-va pentru Youcef Nadarkhani, condamnat la moarte

Pastorul Youcef Nadarkhani a fost arestat în octombrie 2009 din cauza protestului faţă de predarea islamului în şcolile copiilor săi. Acuzaţia sa a fost schimbată apoi la apostazie şi încercare de a evangheliza musulmani, astfel că a fost condamnat la execuţie până când va renunţa la credinţa sa. Nadarkhani a rămas puternic în convingerile sale, iar cazul său se află acum în mâinile lui Ayatollah Ali Khamenei pentru evaluare finală.
 Cazul lui Nadarkhani nu este singura controversă  a drepturilor omului iraniene, care a câştigat atenţie internaţională. Sakineh Mohammadi Ashtiani, mamă a doi copii, se confruntă cu condamnarea la moarte sub acuzaţia că a comis adulter în 2006.
 În mod similar cu cazul lui Nadarkhani, acuzaţiile originale ale lui Ashtani au fost schimbate. Cu toate că ea a fost acuzată iniţial de adulter, aceasta a fost acuzată mai târziu că a fost un accesoriu pentru crimă, la moartea soţului ei. Oficialii susţin că ea s-a confesat cum că ar fi avut o aventură cu ucigaşul soţului ei, Eisa Taheri, despre care oficialii spun că ar fi complotat cu Ashtani pentru a-şi ucide soţul. În timp ce Iranul nu a arătat dacă intenţionează să o condamne la moarte pe Ashtiani, lui Taheri i se va oferi o pedeapsă de 10 ani închisoare.
 Uniunea Europeană se alătură listei expansioniste a ţărilor şi Guvernelor care condamnă Iranul pentru neglijarea evidentă a drepturilor omului.

de Ioana H., Echipa Stiri Crestine
 Surse:
www.stiricrestine.ro
http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=9857

Niciun comentariu: