joi, 16 februarie 2012

Cand te raportezi la lume, esti un nimeni, dar cand vii la Dumnezeu esti cineva!

  Nu intotdeauna cand te critica unii inseamna ca esti pe calea gresita, asa cum nu intotdeauna cand esti apreciat de altii, nu inseamna ca esti pe calea buna. Uneori merg pana acolo incat cred ca atunci cand imi merge bine si toata lumea ma lauda, inseamna ca ceva e in neregula cu mine si deciziile pe care le fac.

Luca 8
Şi Isus a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Fiindcă toţi tăgăduiau, Petru şi cei ce erau cu El au zis: „Învăţătorule, noroadele Te împresoară şi Te îmbulzesc, şi mai întrebi: „Cine s-a atins de Mine”? Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere."



David nu s-a uitat la cat de inalt e Goliat, nu s-a uitat la cel care il ataca, ci s-a uitat la Cine il apara de Goliat!
 
            Cu siguranta ca daca ai avut rabdare sa citesti pana la fraza aceasta, atunci inseamna ca te confrunti cu vreun "Goliat" in viata ta. Cu siguranta ceva nu iti merge bine, poate la serviciu, sau poate ai ramas fara serviciu, poate ai probleme in familie sau poate esti dator cuiva vreo suma mare de bani, sau poate ai vreo problema la care nici sa ai toata puterea, nu ai stii cum s-o rezolvi. S-ar putea ca problemele tale sa nu fie asa de mari pe cat le vezi tu de mari. Dar totusi, problemele exista. 

             Regatul lui Israel s-a confruntat cu o problema, cu o amenintare teribila atunci cand armata filistenilor a marsaluit la granitele sale. In fruntea invadatorilor se afla Goliat, un razboinic gigant. Goliat vine cu o provocare: el se va lupta cu un razboinic israelit intr-o singura lupta, iar poporul celui ce va pierde va fi luat in sclavie. Timp de patruzeci de zile Goliat repeta provocarea insa nimeni nu se incumeta sa ii tina piept. In final, un baiat face pasul inainte, si anume David - un ciobanas care nu are ca arme decat o prastie. Dar mai are ceva, ceva mai mare decat Goliat, si anume credinta intr-un Dumnezeu real care isi tine promisiunile. David nu s-a uitat la cat de inalt era Goliat, ci la cat de mare este Dumnezeu. 
           Dar cum a reusit David sa ajunga din cioban un erou? La început, David a mers la război ca să ducă nişte grâu prăjit, pâini şi caşuri de brânză. El era păstor la oi. Dis de dimineaţă, lasă oile păzite de un paznic şi pleacă la fraţii săi. Pe când vorbea cu fraţii săi, filisteanul din Gad, Goliat, batjocorea pe Dumnezeul lui Israel, iar David l-a auzit. David i-a spus lui Saul că vrea să lupte cu Goliat. Saul a acceptat şi i-a dat hainele lui, i-a dat un coif de aramă, şi l-a îmbrăcat cu o platoşă. David a refuzat să le poarte deoarece nu era obişnuit cu ele. David şi -a luat toiagul în mână şi a ales din pârâu 5 pietre netede şi le-a pus în traista lui de păstor. Apoi, cu praştia în mână, a înaintat impotriva filisteanului. Filisteanul s-a apropiat puţin de David. David a spus că Goliat vine cu sabia şi suliţa, dar David vine cu Domnul. David a adăugat că Domnul îl va da pe Goliat în mâinile lui. A vârât mâna în traistă, a luat o piatră, a pus-o în praştie, l-a lovit în frunte pe Goliat si l-a omorat.
         David nu s-a lasat intimidat nici macar de unii din poporul lui, care nu au avut incredere in el. David a stiut ca Dumnezeu ii va da biruinta. Daca as fi fost eu in locul lui David, probabil ca m-as fi asteptat ca poporul sa ma sustina, din moment ce sunt singurul care se incumeta sa se lupte cu un asa urias. Dar David nu s-a lasat, chiar daca a avut parte si de critici. David nu s-a uitat decat la Dumnezeu.
        Uneori cand avem vreo problema, vreo nevoie, tindem sa luam imediat telefonul in mana, sa cautam si sa tot cautam prin agenda, doar doar gasim pe cineva care ne-ar putea ajuta. Sigur ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, dar ar fi bine ca atunci cand esti ajuns la limita, de nu ai pe nimeni langa tine, sa cauti rugaciunea.
"Pentru unii rugaciunea este volanul, pentru altii - roata de rezerva." Corrie Ten Boom

 Sa nu te indoiesti de Dumnezeu nicicand si sa nu ai impresia ca El rade sau dispretuieste necazurile tale. Ai rabdare daca ti se cere asta, dar nu te teme. Sa fii sigur ca daca nimeni nu mai crede in tine, Dumnezeu e cel care te ridica, cand nu mai e nimeni care sa aiba vreme pentru tine, El e mereu prezent, cand nu mai e nimeni care sa te vada, El e cel care te priveste si cand nimeni nu isi va mai aduce aminte de tine, Dumnezeu e cel care te iubeste. Poti gresi de multe ori si te poti insela, poti chiar sa ai planuri nepotrivite pentru tine sau cei din jur, dar cand Il cauti pe Dumnezeu si cauti sa traiesti dupa Biblie, e imposibil sa nu ai o biruinta in final...imposibil sa nu te astepte la final ceva bun.

Eu mi-am propus ca de fiecare data cand apar probleme, sa ma gandesc ca mai sunt oameni care sufera si sa incerc sa incurajez pe cineva. Daca te-am incurajat prin mesajul acesta si sper ca am reusit asta, atunci te indemn sa faci la fel cu ceilalti. 

Si inca ceva.... Daca nu ai inca in viata ta pe Dumnezeu, cauta sa Il ai si sa Il cunosti. Vei fi uimit!



2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnul sa te binecuvinteze pt aceste postari :)

Ionela Băloi spunea...

Multumesc frumos. Ma incurajeaza comentariul.