sâmbătă, 15 mai 2010

Musca sau albina?


Nu reţin numele pastorului care a fost într-o duminică aici şi a predicat, dar reţin că printre altele a spus ceva - o parabolă - care mi-a rămas în minte:
"Intr-o casă mare, au intrat o muscă şi o albină. Fiind întrebate ce au văzut în casă, musca a zis:
- E multă mizerie. Peste tot numai gunoi. O casă de oameni murdari. Undeva jos, au o groapă unde găseşti cutii de conserve, gunoaie şi alte necurăţii.
Albina, fiind întrebată ce a găsit în casă, a zis:
- Curăţenie. Totul străluceşte. Aici locul este plin de flori frumos mirositoare.  E o casă cu oameni harnici şi curaţi."

Persoanele care ne vorbesc de rău sunt doar "muşte", şi cred că nu greşesc când spun că şi persoanele care cred orice vorbe rele care ajung la urechile lor sunt tot... "muşte"
Am renunţat la obiceiul de a spune " poate e adevărat, nu mă mai miră nimic", atunci când şi la urechile mele ajung tot felul de vorbe urâte despre un anumit lucru sau o anumită persoană. Şi pentru că uneori avem parte şi de vorbe urâte din partea altora, e bine să ştim că Dumnezeu, Cel care are milă şi grijă de noi, până şi de cele mai intime și importante lucruri pentru noi, va avea grijă şi de acest aspect.
Proverbe 26 : 27 Cine sapă groapa altuia cade el în ea, şi piatra se întoarce peste cel ce o prăvăleşte.
Personal, am ocazia să văd cum cineva "sapă şi tot sapă o groapă".  Cred că daca nu se opreşte "din săpat", căderea îi va fi cu atât mai dureroasă.
Cel īncet la mânie preţuieşte mai mult decāt un viteaz, şi cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi. (Proverbe 16 : 32)
Omul neastâmpărat stârneşte certuri, şi pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni. (Proverbe 16 : 28)
Cine defaimă pe aproapele său este fără minte, dar omul cu pricepere primeşte şi tace. (Proverbe 11 : 12)
Cine-şi păzeşte gura, īşi păzeşte sufletul; cine-şi deschide buzele mari aleargă spre pieirea lui. (Proverbe 13 : 3)
Cel mai important lucru este să căutam să înţelegem că Dumnezeu ne veghează şi ne cunoaşte pe toţi şi la vremea potrivită va scoate adevărul la iveală.
Sunt fericită pentru că am ca Tată pe acest Dumnezeu, pentru binecuvântările Lui pe plan spiritual şi material, pentru părinţii pe care îi am, pentru mama care în fiecare dimineaţă are răbdare să-mi asculte planurile mele măreţe ;)) de viitor, pentru tata care mă iubeşte tare mult şi care mereu a avut grijă să am cele necesare (de fapt... mai mult decât cele necesare :D ) pentru fratele meu care, deşi e mai tânăr, se comportă de parcă este fratele mai mare [ I like that somehow :) ] şi pentru că sunt iubită.



Într-o pauză la laboratorul de fizică - Școala cu clasele I - VIII, nr. 3, MOLDOVA NOUĂ, mai 2010