sâmbătă, 22 mai 2010

Ai obosit?

Eşti sătul de rutina zilnică şi ţi se pare că problemele tale sunt cele mai mari şi nu mai e nimeni ca tine? Uite ce a scris Pavel în 2 Corinteni 4:
"De aceea, noi nu cădem de oboseală, ci chiar dacă omul nostru din afară se trece, totuşi omul nostru dinlăuntru se înnoieşte din zi în zi. Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd, sunt veşnice."
Pavel avusese deja multe probleme când a scris aceste cuvinte.  Era în Corint, într-o lucrare de misiune. Deşi a avut probleme cu corintenii, care s-au opus lui Pavel atât de mult încât acesta a trebuit mai apoi să plece de-acolo, totuşi Pavel a rămas în Corint şi a continuat lucrarea timp de 1 an jumate datorită faptului că se încredea în Dumnezeu.
Când a fost în Efes şi a avut de înfruntat pe cei care au protestat mult împotriva creştinilor, Pavel a ajuns să compare problemele care le-a avut acolo cu o luptă cu fiarele - 1 Corinteni 15 : 32  Dar Pavel nu a cedat pentru că a ştiut că merită să suferi pentru Dumnezeu şi pentru că a găsit siguranţă în faptul că Dumnezeu spune că omul interior se înnoieşte zi de zi, chiar dacă omul exterior se vede prins în tot felul de probleme şi presiuni.
Pentru unii, problemele mari şi grele înseamnă -  o restanţă,  un accident, un salariu mai mic, o mică ceartă în familie - iar pentru alţii înseamnă -  o boală, lipsa unui loc de muncă, divorţ sau alte situaţii dificile în familie, etc.  Pentru mine, uneori a avea probleme mari şi grele înseamnă să merg la şcoală, să suport o clasă de copii răsfăţaţi, etc. Avem şi am obiceiul de a face din "ţânţar - armăsar".
Oricare ar fi problemele care te obosesc şi te fac să îţi fie greu să duci la bun sfârşit chiar şi lucrurile mărunte din fiecare zi, totuşi tu trebuie să ştii că eşti de partea victorioasă, de partea celor ce au câştigat deja.
E adevărat că auzind mereu aceleaşi cuvinte de încurajare, aceleaşi promisiuni, aceleaşi predici,  omul devine oarecum insensibil la toate astea, dar Dumnezeu are un cuvânt important de spus în toate situaţiile prin care trecem.
Şi nu uita şi cuvintele următoare:
"...Căci El (Dumnezeu) Însuşi a zis: Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi."
Evrei 13:5