luni, 15 februarie 2010

Manifestari de Fasanc

           E uimitor ca in zilele noastre, cand societatea a progresat atat de mult, stiinta si tehnologia au ajuns si la noi, sa vezi cum oamenii inca mai cred in unele obiceiuri demne de comuna primitiva. In Coronini de fapt, unele persoane au tot felul de obiceiuri, in majoritatea din ele nici ei nu cred sau nu vad vreun rost, dar le fac pentru ca le fac altii...
         Imi iubesc satul si apreciez toti locuitorii de aici si am respectat mereu persoanele, indiferent de religia lor. Pentru ca aceasta "sarbatoare" nu are nici o legatura cu nici o religie, imi permit sa spun ce cred. Incetati sa imi mai aduceti tot felul de vorbe legate de baptisti pentru ca nu despre religie e vorba aici, ci despre BIBLIE.

         Acum inaintea Sarbatorii Invierii Domnului Isus, in care toti cred, ei sarbatoresc intrarea in "Postul Pastelui" prin aceasta minunata sarbatoare a Fasancului (Fasang - lb. germana), sarbatoare care inseamna pentru unii ocazia de a fi beat si a te da in spectacol fara sa se uite lumea ciudat la tine, pentru ca... "doar esti fasanc"...

         Asa ca, in urmatoarele zile, o sa fie aceasta manifestatie a inculturii, manifestatie prin care o sa se incerce din greu prin "glas pitigait", vorbe cat mai urate ca doar asa sunt unii "cool si true", alungarea raului, a spiritelor rele din acest sat. Si da, poate la sfarsitul "sarbatorii" vor crea un alt spectacol de bataie sau accidente, lucruri cu care deja ne-au obisnuit.


        Stiu ca starnesc reactii si multi vor spune ca nu stiu ce vorbesc...Deja am fost prea mult criticata. Eu am dreptul sa spun ce vreau pe blogul meu. Nu mai fiti naivi si nu va mai lasat indoctrinati de tot felul de practici despre care nu aveti habar de unde vin si la ce folosesc. Treziti-va putin la realitate si cercetati mai bine toate lucrurile.

       De ce ma deranjeaza obiceiul asta? Ma intristeaza mai mult, pentru ca toti se numesc crestini, dar nu cauta sa practice nimic din Biblie, ci cauta orice altceva in afara de ceea ce trebuie pentru un crestin adevarat.
    

Ma bucur sa vad ca mai sunt si altii care gandesc la fel:  http://www.parohiapojejena.ro/?sd&id=52


Ionela B.