joi, 10 iulie 2008

"O inima vesela insenineaza fata." (Proverbe 15:13)

The next posts are from www.emanuel.ro, www.evanghelic.ro

Cand nimic nu merge bine

Un tanar se pregatea ca sa devina parasutist. Inainte de prima sa saritura cu parasuta i-au fost date urmatoarele instructiuni:

1. Sari cand ti se spune.
2. Numara pana la 10 si trage declansatorul.
3. In eventualitatea ca parasuta nu se deschide, trage manerul de urgenta.
4. Cand ajungi jos, vei fi luat de un camion si dus inapoi la aeroport.

Tanarul a memorat aceste instructiuni si s-a urcat in avion. Acesta s-a inaltat la 10.000 de metri altitudine iar soldatii au inceput sa sara. Cand i s-a spus sa sara, a sarit. A numarat pana la 10, a tras declansatorul dar nu s-a intamplat nimic. Parasuta nu s-a deschis. A tras de manerul de siguranta. Tot nimic.
"A, minunat!" si-a spus "parca vad ca nici camionul nu va fi acolo sa ne ia cand ajung jos!"

APLICATIE: Te-ai simtit vreodata asemenea acestui tanar? Ai avut asa de multe esecuri incat sa te astepti ca nimic sa nu mearga bine?
Ei bine, exista speranta. In Isus Hristos putem fi iertati pentru greselile noastre si putem sa o luam de la inceput. Crestinismul este uneori numit "Evanghelia celei de-a doua sanse" deoarece esecurile noastre nu trebuie sa fie considerate niciodata fatale. Asta inseamna harul lui Dumnezeu. Chiar daca parasutele nu se deschid, putem intotdeauna cadea in bratele iubitoare ale Tatalui nostru ceresc.

Caderea :))

Un om pe nume Jack umbla intr-o zi pe langa o stanca foarte abrupta, cand deodata s-a apropiat prea tare de margine si a cazut. In cadere, a prins o creanga, care i-a amanat pentru catva timp caderea. S-a uitat in jos si a vazut ca, canionul continua cel putin inca o mie de metri in jos.
Nu se putea tine de creanga o vesnicie, si nici nu putea sa se catere pe peretele abrupt al stancii, in sus. Asa ca Jack a inceput sa strige dupa ajutor, sperand ca cineva care trece prin preajma va lasa in jos o franghie sau ceva.
"Ajutor! Ajutor! E cineva acolo sus? Ajutor!"
A strigat mult timp, dar nimeni nu l-a auzit. Era cat pe ce sa renunte cand a auzit o voce. "Jack, Jack, ma auzi?"
"Da, da, te aud, sunt aici jos."
"Te vad Jack, esti bine?"
"Da, dar cine esti, si unde esti?"
"Eu sunt Domnul, Jack. Sunt peste tot."
"Domnul, ...adica... DUMNEZEU?"
"Eu sunt acela."
"Doamne, te rog, ajuta-ma. Daca ma scoti de aici promit ca nu mai pacatuiesc. Voi fi o persoana foarte buna. Te voi sluji pentru tot restul vietii mele."
"Mai usor cu promisiunile, Jack. Sa te scoatem de acolo... apoi putem vorbi."
"Acum uita ce trebuie sa faci... Asculta cu atentie"
"Voi face orice, Doamne. Doar spune-mi ce trebuie sa fac."
"Bine. Da drumul crengii." "Ce?" "Am spus, da drumul crengii. Increde-te in Mine. Da-i drumul."
S-a facut liniste un timp indelungat.
In cele din urma Jack a inceput sa strige: "Ajutor, ajutor, mai este cineva acolo sus?!".

Hotelul este plin :)))

O doamna iudeica numita Rosina, acum multi ani, a ajuns tarziu intr-o noapte la un hotel luxos, insa care nu admitea evrei. Tanarul de la receptie a cautat in condica si a spus: "Ne pare rau, nu mai avem loc. Hotelul este plin."
Acea iudeica a spus: "Dar condica arata ca mai sunt locuri libere."
Tanarul, s-a balbait si a spus scurt: "Stiti, noi nu acceptam iudei. Incercati in cealalta parte a orasului..."
Doamna Rosina vizibil afectata a spus: "Va anunt ca m-am convertit la credinta voastra."
Receptionerul a spus: "Oh, da? Atunci sa va facem un mic test. Cum s-a nascut Isus?"
Doamna a raspuns: "S-a nascut dintr-o fecioara, numita Maria, intr-un mic oras numit Betleem."
"Foarte bine," a raspuns tanarul. "Mai spuneti-mi."
Doamna Rosina a continuat: "S-a nascut intr-o iesle."
"Corect," a spus receptionerul. "Si de ce s-a nascut intr-o iesle?"
Doamna Rosina a strigat la el: "Pentru ca unul ca tine intr-un hotel nu i-a dat unei doamne iudeice o camera pentru noapte!" :)

:))

Intors curand de la oficierea unei nunti, pastorul a fost intrebat de sotie cum a fost la nunta. "Foarte bine", a zis el. "Dar ma tem ca aceasta pereche nu va fi prea fericita". "De ce draga?" "Ei bine, ma uitam la familia miresei in timpul ceremoniei. Aratau suspect de bucurosi".

***

Un predicator s-a ridicat intr-o duminica dimineata si a spus audientei: "Duminica viitoare voi predica pe subiectul minciunii. Asa ca in legatura cu aceasta, ca pregatire pentru predica mea, as vrea sa cititi capitolul 17 din Marcu". Duminica urmatoare, predicatorul s-a ridicat in picioare si a spus: "Toti care ati facut ceea ce am cerut, si anume, toti care ati citit capitolul 17 din Marcu, va rog sa ridicati mana". Atunci aproape fiecare mana din acea adunare a fost ridicata. Apoi predicatorul a spus: "Voi sunteti oamenii carora vreau sa le vorbesc. Nu exista capitolul 17 in cartea Marcu." :)

:)

Stiti ce s-ar fi intamplat daca in loc de cei trei magi barbati ar fi fost trei femei, nu-i asa? Ar fi cerut indicatii pe drum, ar fi ajuns la timp, ar fi ajutat la nasterea baiatelului, ar fi maturat staulul, aranjat ieslea si ar fi adus scutece ca daruri.

..Doamna profesoara!, am o intrebare, striga un elev curios..."Spune", se auzi glasul profesoarei : "Cat timp au stat Adam si Eva in rai"?, "pana toamana", raspunse profresoara. "De ce"?, intreba tinerelul mirat. "Atunci s-au copt merele".

***

.......Adam si Eva se plimbau prin Paradis. Eva intreaba:
- "Adam, ma iubesti"?
Adam rabufneste:
- "Am vreo alternativa"?

***

Cand a trecut colecta pe langa el, tanarul student avea doar 25 de dolari, banii pentru scoala, dar indemnat de inima sa buna, a dat totul pentru lucrarea misionara. Un bogatas, care statea pe acelasi rand apus doar 25 de centi in farfurie. A doua zi, tanarul a primit un cec de 250 de dolari, o mare si placuta surpriza pentru el, iar bogatasul a primit vestea ca se muta soacra la ei.

Sa zambim :)


Un baietel privea atent la un preot care-si repara gardul de la gradina.
- De ce ma privesti asa de atent, fiule? intreaba preotul.
- Vreau sa aflu ce zice un preot cand isi da cu ciocanul peste degete!

***


Un turist crestin merge pe munte si se intalneste cu un urs. Nestiind ce sa faca, incepe sa se roage tare: "Doamne, Te rog sa dai ursului ganduri crestine!!!!" ...La care ursul isi impreuneaza labele si zice: "Doamne, binecuvanteaza aceasta masa".

***


Un bãiat avea doi bani: unul pentru scoala duminicalã, altul pentru bomboane. Împiedicându-se, monezile s-au rostogolit pe jos. Una a fost gãsitã, dar cealaltã a cãzut în sant. Atunci, el a spus: "Vai Doamne, s-a dus banul Tãu."

***

La maternitate, in sala de asteptare trei barbati (un catolic, un baptist si un penticostal) stau cu sufletul la gura. Iese moasa si il felicita pe catolic: - Felicitari aveti gemeni! - Doamne, ce coincidenta, eu chiar lucrez la Minessota Twins... Dupa o ora iese aceeasi femeie si spune baptistului: - Incredibil, aveti tripleti!!! - Nu pot sa cred, ce coincidenta, eu lucrez la 3M Company. Penticostalul lesina. - Ce s-a intamplat, intreaba moasa? - El lucreaza la 7UP...

***

Un barbier s-a gandit odata ca trebuie sa-si impartaseasca credinta cu clientii sai mai mult decat a facut-o in ultima vreme. Urmatoare zi cand soarele a rasarit, barbierul s-a ridicat din pat si a spus, "Astazi voi marturisi la primul om care intra pe usa mea". Curând a intrat si primul client si a spus, "Doresc un barbierit"! Barbierul a spus, "Sigur, va rog sa luati loc si voi veni imediat la dumneavoastra" apoi s-a dus in spate si a facut o rugaciune rapida cu disperare spunand, "Doamne, primul client a intrat si ii voi marturisi despre tine. Da-mi dar intelepciunea sa cunosc lucrul corect care trebuie sa il spun. Amin". Apoi barbierul a iesit din spate cu un brici intr-o mana si cu o Biblie in cealalta mana si a spus: "Buna dimineata domnule. Am o intrebare pentru dumneavoastra…Sunteti gata sa muriti?