sâmbătă, 23 aprilie 2011

De Craciun, unii au ales bradul si un moș... De Paste, ce alegeti?

Am primit multe mesaje cu urari... din pacate, iepurasul, ouale si alte prostii troneaza in inimile "crestinilor"... Sunt scarbita de asemenea mesaje. Daca tot ne numim crestini, sa nu uitam pe Cine si ce anume sarbatorim in aceste zile: Invierea Domnului Isus - Singurul si Adevaratul Dumnezeu.
Crestinii si-au facut de ceva timp un obicei prost, si anume, asociaza fiecarei sarbatori crestine o porcarie trecatoare: Craciunul este asociat cu Mos Craciun, brad si cadouri, Pastele - asociat cu ... un iepure, oua si bineinteles, nelipsitele cadouri, si asa mai departe.
Poate gresesc, dar nu am vazut la altii, care nu se numesc crestini, sa asocieze vreo sarbatoare cu vreun obiect.
Pot sa inteleg musulmanii care imi ureaza "Paste Fericit"din bun simt si trimit cate o poza cu iepurasul si asa mai departe, dar nu pot sa inteleg crestinii care nu stiu ce anume sarbatoresc. Desi au Biblie in casa, nu au deschis sa citeasca si sa priceapa pe ce cale merg de fapt.
Nu ma intelegeti gresit, nu consider ca e pacat sa cumparam cadouri, sa cumparam haine, si asa mai departe. Puteti sa mancati miel in fiecare duminica daca doriti, dar sa nu pervertim sarbatoarea punand aceste lucruri pe primul plan si facand o afacere din asta.
Zilele trecute cineva a inceput sa-mi insire cuvinte de lauda la adresa mea, si a spus la urma: toate ar fi bune la tine, dar ai un defect: esti pocaita. I-am zis persoanei ca pocaiti trebuie sa fim toti si a bolborosit niste cuvinte: "pai da..da...stiu eu ce inseamna pocait, dar stii tu ce vreau sa spun."
Nu inteleg exact ce voia sa spuna, daca tot stia ca toti trebuie sa fim pocaiti, atunci de ce nu cauta toti sa fie asa, de ce isi bat unii joc de pocaiti, si de ce se impiedica lumea atat in religie cand Dumnezeu ne cheama la o viata dupa Biblie - Cuvantul Lui.  Mi-e mila de lumea din jurul meu, si uneori mi-e ciuda pe mine, pentru ca din lipsa de curaj poate sau de teama de a nu jigni persoanele, tac cand nu trebuie sa tac.
Poate ca asta e unul dintre cele mai grele defecte ale mele, dar stiu ca pot sa ma rog, si am sa fac asta pana se schimba lucrurile. Am sa ma rog pentru rudele mele, pentru satul in care Dumnezeu m-a asezat si ma voi ruga pana cand toti se vor pocai si vor fi crestini adevarati, nu doar formali si traditionalisti.
Va doresc tuturor de sarbatori sa va ganditi la Domnul Isus ca la Cel care a suferit pentru noi, pentru ca Isus nu este un obiect pe care sa-l stergi de praf din cand in cand, nu este un Dumnezeu pe care sa Il porti pe umar, nu este un Dumnezeu pe care sa Il porti nu stiu pe unde, ci este un Dumnezeu purtat in inima!
Ma rog sa aveti minte sa nu pierdeti pe Dumnezeu din cauza unui iepure sau a altor obiecte trecatoare...