sâmbătă, 18 august 2012

În mâinile oamenilor


2 Samuel 24:14
David se afla într-o situaţie complicată. Urma să suporte una din cele trei pedepse puse în faţa lui de Dumnezeu:
-          7 ani de foamete în ţară
-          3 luni să fugă dinaintea vrăjmaşilor
-          3 zile să bântuie ciuma în ţară
Era greu de luat o decizie. David îşi stabileşte un principiu şi decide în funcţie de acesta. Principiul este enunţat în v.14 : „…mai bine să cadem în mâinile Domnului, căci îndurările Lui sunt nemărginite; dar să nu cad în mâinile oamenilor!”  
A accepta pedeapsa foametei însemna ca 7 ani să stea la mâna oamenilor din ţările vecine pentru pâine. A fugi dinaintea vrăjmaşilor însemna ca 3 luni să suporte răutatea oamenilor exprimată faţă de popor.
David era la maturitate. A interacţionat adesea cu tot felul de oameni. A tras anumite concluzii din aceste experiențe. Ştia ce înseamnă să ajungi „în mâinile oamenilor”! De aceea a preferat sancţiunea din mâinile Domnului! În majoritatea psalmilor compuși de el intâlnim exprimări prin care este invocat numele Domnului, și se face apel la Dumnezeu, în contrast cu nevrednicia și neputința oamenilor. David apelează la Dumnezeu știind că a apela la oameni este o greșeală și o mare provocare. David îi caracterizeaza pe oameni astfel:
-          Oamenii mint (Psalmul 62:9a “Da, o nimica sunt fiii omului! Minciună sunt fiii oamenilor!”; 12:2 “Oamenii îşi spun minciuni unii altora, pe buze au lucruri linguşitoare, vorbesc cu inimă prefăcută.”)
-          Nu te poți baza pe ei (Psalmul 62:9b  “Puşi în cumpănă toţi laolaltă, ar fi mai uşori decât o suflare.“)


Citeşte mai mult pe: În mâinile oamenilor | Stiri Crestine.ro