duminică, 20 martie 2011

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro sustine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii! http://www.fnpa.ro/petitie/
Peste doua saptamani vor avea loc, din nou, dezbateri in Comisia pentru Administratie Publica. Se vor discuta toate amendamentele propuse, atat cele pentru eutanasie cat si cele pentru sterilizare (nediscutate la intalnirea din 1 martie a comisiei).

Te rugam sa promovezi in continuare petitia Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor impotriva reintroducerii eutanasiei in masa a cainilor. Aceasta petitie ne poate ajuta sa mobilizam si mai multi participanti la viitoarele actiuni, nu doar de protest ci si voluntariat. Adresa petitiei: http://www.fnpa.ro/petitie/ Afis: http://www.fnpa.ro/afis-petitie.jpg Avatar: http://www.fnpa.ro/avatar-petitie.jpg

Poti strange semnaturi si pe hartie, prin parcuri si alte locuri frecventate de iubitori de animale. Lasa petitia si hartii tabelate pe la petshopuri si cabinete veterinare cu rugamintea sa fie completate de clientii lor.

Downloadeaza si printeaza petitia impreuna cu modelul de tabel:
http://www.fnpa.ro/tabel-pentru-strangere-semnaturi-petitie.doc

1. Tabelele cu semnaturi se trimit scanate la petitii@fnpa.ro sau copii xerox prin posta la Str. V.Milea nr. 2, bl. Mobilux, sc. C, ap. 26, Pitesti, jud. Arges. sau se inmaneaza personal daca sunteti din Bucuresti (Ionut Parausanu, 0727.769.509.)

7 comentarii:

Niccolae spunea...

Dar puiul de gaina are dreptul la viata? Din cate stiu eu, cainii nu manaca iarba. De ce un caine are dreptul la viata mai mult decat alte animale care sunt sacrificate pentru hrana lui? Din cate stiu, gainile nu mutileaza oameni pe strada, asa cum fac cainii. Sa nu-i idolatrizam ci sa ne purtam cu demnitate ca fata de orice alt animal.Cu aceeasi demnitate cu care aruncam otrava sobolanilor cand ne produc ravagii. Cu aceeasi demnitate cu care omoram capusele de pe caini.....O sa-mi fac- serios o sa-mi fac- o asociatie impotriva discriminarii in randul animalelor. Si o sa-i dau in judecata pe toti cei care folosesc animale pentru hranirea cainilor. O sa-i dau in judecata pe toti cei care ucid capusele si purecii de pe caini. O sa-i dau in judecata pe toti cei care ucid sobolani. Imagineaza-ti cum ar arata lumea cand se va instaura egalitatea in randul animalelor. Va fi drept ca sobolanii sa aiba aceleasi drepturi de care se bucura cainii? Va fi drept, pentru ca si cainii si sobolanii sunt animale nevinovate.

Ionela Băloi spunea...

Succes cu Asociatia! :)

Niccolae spunea...

Aociatia e o gluma. Desi, daca in urmatorii 2-3 ani nu se schimba nimic...s-ar putea sa...glumesc serios. Din mesajul de mai sus, s-ar crede ca sunt frate cu Cruela. Nu e chiar asa....desi...uneori...>:) Normal ca nu pot fi atat de idiot, incat sa urasc animalele pentru ca provoaca rele. Cel putin, un lucru e clar: animalul nu e niciodata vinovat. Dar...realitatea e dura si noi nu putem decat sa o alinam partial. Din pacate, de multe ori suntem pusi in situatia de a alina o parte in detrimntul altei parti. De aceea, e bine sa fim lucizi. Stii faza cu ,,mananc si plang. Mananc" , nu? Pe pagina mea de facebook am postat cateva poze si un scurt comentariu http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2452555003469.136817.1539862442&type=3

Ionela Băloi spunea...

Da, am inteles de la inceput ironia legata de asociatia. :)

Si am vazut si pozele de pe facebook. Cred ca sunteti de-acord ca exista poze socante si de cealalta parte :)

Stiti care e problema - animalul nu are ratiune, dar omul are. Din localitatea de unde sunt eu, exista cativa caini pe strada. Stiti de unde au aparut? Oamenii i-au lasat pur si simplu in strada, ca nu le mai trebuiau caini la un moment dat. Pai daca sunt lasati de capul lor si nu au ce sa manance, sigur ca ataca lumea.

Daca omul ar fi... om, nu s-ar intampla multe probleme in acest domeniu.

Niccolae spunea...

Cand doua armate sunt fata catre fata pe campul de lupta, mediarea are loc undeva la mijloc. In acest loc, la mijloc adica, se poate gasi o solutie de pace sau se poate continua razboiul. Eu m-am pozitionat in acest mijloc, nu pentru a purta negocieri de pace, ci din simplul motiv ca acolo ma regasesc cu convingerea personala. Cu doua sloganuri nu sunt de acord, dar le pot gasi intelegere: ,,nu eutanasierii cainilor" si ,,moarte javrelor". Primul slogan poate izvora dintr-o dragoste oarba, iar al doilea dintr-o teama oarba( mai poate fi o cauza: primul din idolatrie, al doilea din rautate diabolica. Dar vreau sa raman la prima explicatie, pentru ca e mai placuta si, cred eu, reprezinta majoritatea). Ambele au argumente...ambele sunt absurde...abele pot fi justificate....ambele sunt nedemne. De ce nedemne? Pentru ca in viata trebuie sa traim cu inima, dar sa gandim si cu capul. Spunea Gala Galaction: ,,E atât de greu şi de dureros să stai între minte şi inimă şi să te lupţi s-o împaci pe cea din urmă cu dreptăţile celei dintâi." Ai vazut vreodata un soricel in gura pisicii, chinuindu-se? Te rog sa ma crezi ca in clipa aceea ai vrea sa-l salvezi. E o lupa intre ratiune si inima. La mine a invins ratiunea: asta e rostul pisicii. De aceea am scris acel vers din ,,Moartea caprioarei"...e o lege dura a naturii. Si revenim la problema cainilor: cum sa lasi, frate, un caine nesupravegheat? Eu, daca as fi stapanul unui caine, iar acel caine, pentru ca nu a fost asigurat-pazit- de mine, a provocat vreun rau, m-as gasi pe mine ca fiind singurul vinovat. Eu vin cu propriul slogan: ,,nici-un caine nesupravegheat". Din acest loc trebuie pornita discutia. Cine e de acord cu lasarea cainilor pe strada, indiferent pentru cat timp, se face vinovat moral de toate relele pe care le vor face acei caini( dupa cum ai spus si tu, cainii nu au nici macar 1% din vina). Din acest loc pornesc problemele si solutiile. Daca nu-i lasam pe strada, ce le facem? Urmam legea dura a naturii dar, oameni fiind (dotati cu inima si ratiune), cautam sa alinam cat putem cruzimea acestei legi naturale. Eu am adoptat 4 caini comunitari. Se pare ca peste 50% dintre romani sunt impotriva eutanasierii. Sa adopte si ei cate un caine. Restul de caini....eutanasierea este o moarte mai blanda decat a soricelului din coltii pisicii. Pe Dicovery am vazut cum e tratata in America problema cainilor fara stapan: In primul rand sunt verificati, iar cainii care prezinta boli ori un minim de agresivitate, sunt eutanasiati. Restul sunt dati spre adoptie. Mai mult nu au aratat. Dar din filme stiam ca au un termen limita...apoi sunt si acestia eutanasiati. Mi se pare o solutie de bun simt. Cat despre cheltuieli...macar personalul medical sa lucreze voluntar. Banuiesc ca exista si printre ei iubitori de animale...Dar nu se va intampla asa ceva....pentru ca e simplu sa vorbim, mai greu e sa ne implicam. In tot acest timp...dramele continua. Si in randul oamenilor...si in randul cainilor....

cristian spunea...

Nu am nimic impotriva cainilor. Dar problema in sine cere o solutie. Un caine la 25 de Bucuresteni ar rezolva problema. Dar oamenii nu sant dispusi sa-și asume acest sacrificiu, deci ramane vrem nu vrem solutia omorarii lor. Euthanasierea e un cuvant ipocrit, pentru ca indulceste ceea ce nu poate fi indulcit: moartea.Nu exista alternativa, si discutia se prelungeste inutil ocupand timpul si divizand pe ceva ce nu este real si nici sincer. Valoric, un porc, o oaie sau un vitel e mult mai scump ca un caine si totusi noi le sacrificam pentru a le manca pe cele dintai fara nici un fel de scrupule...Cati aparatori ai animalelor sant vegetarieni???Aș fi curios să aflu !Daca mergem in jungla de ce nu intervenim si acolo ca sa nu lasam leii sa manince antilopele...In jungla noastra de asfalt, copii si oamenii sant fiintele ce primeaza in fata cainilor, iar Ong-urile care iau bani de la stat ,culmea fac cu acei bani procese impotriva Hingherilor in loc să face ceva concret pentru câini(am auzit declaratia live a unei asfel de reprezentante)...

Ionela Băloi spunea...

De ce sunt atatia caini pe strada? Oare nu tot din cauza oamenilor care nu isi asuma responsabilitatea pana la capat? Nu sunt stupida - animalele au fost create sa ne bucuram de ele, sa le pretuim si chiar să ne hrănim cu unele. E biblic. Asta nu ma face mai putin potrivita sa fiu impotriva eutanasierii. E chiar o nebunie - ce cauta un copil de 4 ani singur intr-o zona unde se stie ca sunt atatia maidanezi?
Ma doare mult pt familia copilului. Dar sunt si atatia copii abandonati care... au fost SALVATI de caini! Sunt mii de videoclipuri cu animale maltratate de om. Dacă un cersetor omoara un om, asta nu inseamna ca trebuie să îi omorâm pe toti...
Solutia pt a repara greseala o reprezinta adaposturile - sunt bani europeni pt asa ceva! Sigur ca si adaposturile au devenit un fel de moarte mai lenta pt caini... Trebuie promovata si adoptia cainilor, indiferent de rasa. Ar fi multe de spus - totul e simplu daca ar exista putina dragoste fata de lumea in care traim!