vineri, 25 iulie 2008

Bună dimineaţa, Doamne sau Ohh Bunule Dumnezeu, e dimineaţa!


de Joyce Meyer

SA INVATAM SA NE BUCURAM DE FIECARE ZI PE CARE NE-O DA DUMNEZEU

http://www.joycemeyer.org

translation by me :), i translate it especialy for my friend Mishu - un stelist care nu stie eng. :D:D
- and for you, my friend Damaris - because you are all the time worried n you try to plan all aspects in life GBU :*;))


Care din aceste fraze ţi le-ai spus în dimineaţa aceasta? Întâmpini fiecare zi cu o atitudine pozitivă în legatură cu ce o să îţi ofere ziua respectivă, sau simţi că vrei să tragi pătura peste cap, gândindu-te cu spaimă la ceea ce te aşteaptă afară?

Trebuie să învingem frica ce ne tentează să stăm în pat pentru a păstra o atitudine pozitivă. Atitudinea noastră este foarte importantă, şi arată cum simţim fiecare zi. Ziua pe care o avem este determinată de gândurile şi acţiunile noastre. Dacă trăim cu gânduri negative, aşteptându-ne la ce este mai rău, acţiunile noastre vor reflecta acele ganduri.

Este imposibil să ne atingem scopul dat de Dumnezeu dacă permitem ca cele mai negative ganduri să ne umple minţile. Permiţând fricii să rămână în mintea ta, te va face să te simţi groaznic şi te va priva de bucurie.

Odată, am experimentat acest sentiment de frica, in timp ce organizam calatoria noastra in India sa ca le vorbesc oamenilor. Am fost incantata de oportunitatea minunata pe care o am dar nu m-am putut concentra decat la lungul zbor pe care il am de facut si la conditiile sarace care exista in acea tara. Sunt multumita ca am reusit sa alung acele ganduri negative si sa le inlocuiesc cu ganduri pozitive gandidu-ma la ceea ce o sa se realizeze in timpul sederii noastre acolo. Daca m-as fii gandit la aspectele negative cu privire la calatorie, mi-as fii luat bucuria si entuziasmul pe care Dumnezeu a vrut sa le experimentez. Teama este o capcana, si noi trebuie sa stim sa nu cădem in ea.
Dacă nu esti sigur de viitor sau ai de-a face cu lucruri noi care te inspaimanta, adu-ti aminte de Filipeni 4:13 : “Pot TOTUL in Cristos care ma intareste” (“ Sunt gata pentru orice si in stare de orice prin Cristos care imi da putere).
Totdeauna o sa existe bariere menite sa ne indeparteze de viata frumoasa pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru noi. Cu tot stresul si presiunile din viata de zi cu zi, noi trebuie sa hotaram sa continuam sa ne bucuram de viata indiferent de circumstante.
Fiecare zi e plina de tot felul de situatii care te-ar putea supara – cum ar fii sa iti pierzi cheile de la masina sau sa fii blocat in traffic. Dar cand stii ce se petrece, poti alege sa detii tu controlul.
Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru bucuria ta. Tu esti singura persoana de care nu o sa scapi niciodata, asa ca mai bine ai invata sa te placi. Este imposibil sa te bucuri de viata daca nu te bucuri de tine. Avem in noi o fantana plina cu lucruri bune, si indifferent de ce se intampla in jurul nostrum, putem sa “bem” din ea. Putem gasi tarie in noi sa facem ceea ce trebuie sa facem.
Am invatat ca viata este mult mai buna atunci cand nu avem asteptari ireale – pentru noi si pentru alte persoane. A fost un moment in care m-am suparat si mi-am plans de mila zile la rand cand sotul meu, Dave, a vrut sa joace golf. Dar Dumnezeu m-a ajutat sa vad ca fiecare avem metode diferite de a ne relaxa si scapa de tensiuni. Pentru Dave, este golful, pentru mine – cumparaturile sau vizionarea unui film vechi, classic. Atat timp cat pastram lucrurile in echilibru, ne putem bucura de libertatea de a face ceea ce ne place cel mai mult. Intelegand acest lucru, avem libertatea si eu si Dave sa facem lucrurile care ne plac.
Te poti bucura de acceasi libertate in viata ta. Traind in libertate – si lasand si pe altii sa traiasca la fel - ne apropiem cu o atitudine sanatoasa si pozitiva de viata care aduce multumire lui Dumnezeu.
Deasemenea trebuie sa invatam ca putem fii extraordinar de fericiti in timp ce traim o viata obisnuita. Asteptand ca viata sa fie o lunga serie de evenimente interesante – vei fi dezamagit si privat de bucurie. Asa ca invata sa fii multumit de viata asa cum este ea.
Cu ajutorul lui Dumnezeu si hotararea ta, poti invata sa fii fericit in fiecare zi pe care Dumnezeu ti-o da. Incepe ziua prin a spune: “ Aceasta este ziua pe care Dumnezeu a facut-o. Ma voi bucura in ea. Buna dimineata, Doamne!”

Un comentariu:

Ionela Băloi spunea...

10Q justin for the pic :)